Nieuws

Tempeleers en de Sjraveleirkes pakken door met ‘Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech’

11 november 2023

Jeugdvastelaovendsvereniging de Sjraveleirkes heeft de eer om in 2024 het ‘Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech’ te leveren. Dat is vanmiddag bekend gemaakt tijdens de finale van de verkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2024 in de Muziekgieterij.

Stadsvastelaovendsvereineging De Tempeleers zetten de succesvolle introductie van het jeugdkoppel afgelopen vastelaovend door. CV De Kikkers uit Heugem-Randwyck had de primeur, dit jaar gaan de Sjraveleirkes uit Heer voor in de jeugdvastelaovend van Maastricht. Hier kunnen liefhebbers de ludieke ‘Tempeleers TV-reportage’ van de zoektocht terugkijken.

“Wij staan te popelen om ’t joonk leech in Maastricht te laten stralen, van het Vrijthof tot de Markt, in de buitenwijken en alle hoeken van Maastricht. Het Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech zal iedereen een glimlach op het gezicht toveren en ook de mensen die het zwaar hebben weer energie geven. Samen met De Tempeleers gaan we er een fantastische jeugdcarnaval van maken!” zegt Claudia Coenen van de Sjraveleirkes.

De Tempeleers  werken in de zoektocht naar het ‘Jäöghoeglösteg paar’ samen met de bestaande jeugdverenigingen van de Samewèrkende Mestreechter Vastelaovendvereineginge (SMV).
Voorzitter van de Jäög-SMV Bart Gorissen: “Wij vinden het fantastisch dat we weer samen kunnen optrekken in dit initiatief. Afgelopen seizoen heeft het jeugdprinsenpaar een enorme impuls gegeven aan de vastelaovend in de wijk en dat hopen wij natuurlijk ook dit jaar weer te bereiken. Daarnaast zijn we buitengewoon trots dat er vanmiddag ook weer een gloednieuw ‘Jäögvastelaovendsleedsje’ gepresenteerd is.

Het nieuwe jäögvastelaovendsleedsje is hier te beluisteren.
Het jäoghoeglösteg paar krijgt samen met hun eigen raad van elf ook een uitgebreider programma tijdens Vastelaovend. Zo zijn zij eregast op ’t Groet Kinderfies en ’t Jäögprinsetreffe en jurylid bij de Kinderverseerwedstrijd.

Armand Peereboom van de Tempeleers: “Ook kennen ze een eigen Machseuverdrach en zullen zij een van de ‘sjeut’ van het Momuskanon doen, waarmee de Vastelaovend op carnavalszondag geopend wordt. Tot slot zullen zij de kindervastelaovend op een symbolische manier afsluiten op carnavalsdinsdag“.

De installatie van het Jäoghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech zal plaatsvinden op zaterdag 6 januari 2024, ruim een week voorafgaand aan het uitroepen van Zienen Hoegen Hoeglöstegheid.

Terug naar overzicht