Nieuws

Bekendmaking ‘Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech’

6 januari 2024 Joaquin I & Zoë I

Na het succesvol eerste jaar maakten de Tempeleers al eerder bekend dat Zienen Hoegen Hoeglöstegheid ook in 2024 weer versterking krijgt van twee jonge prinselijke collega’s. Met trots en veel plezier proclameren de Tempeleers en CV de Sjraveleirkes vandaag het ‘Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech’.

 

PRINS JOAQUIN I
29e Jäögprins vaan de Sjraveleirkes
2e Jäöghoeglöstegheid vaan Groet Mestreech
Joonkhier vaan alle Hierder kaffees
Protecteur vaan alle voetballers
Liechtend veurgenger vaan ’t nuie leech
Protecteur vaan de Mestreechter Jäögvastelaovend

 

PRINSES ZOË I
29e Jäögprinses vaan de Sjraveleirkes
2e Jäöghoeglöstegheid vaan Groet Mestreech
Joonkvrouw vaan apekeutelesjaol de Vlinderboum
Protectrice vaan alle peerdemeidskes
Liechtend veurgengster vaan ’t nuie leech
Protectrice vaan de Mestreechter Jäögvastelaovend

 

Joaquin I, in het burgerleven Joaquin Raven (zoon van Patrick en Nadja Raven, broertje van Elizsa Raven) is 10 jaar jong en is op 28-10-2013 geboren in Maastricht.
Zijn jäögprinselek paleis bevindt zich op de Dorpstraat 27 in Maastricht.

Zoë I, in het burgerleven Zoë van Wijhe (dochter van Vicky Nouse, Kenneth Keerssemeeckers, Angelo van Wijhe en Roxane Stikvoort) is 10 jaar jong en is op 14-09-2013 geboren in Maastricht. Haar jäögprinselek paleis bevindt zich op de Max Planckstraat 6 te Maastricht.

In het dagelijkse leven gaat het Jäöghoeglösteg paar naar school op basisschool de Vlinderboom. Op sociaal maatschappelijk vlak hebben zij zich verdienstelijk gemaakt bij onder andere voetbalclub RKSV Heer en Manege Cadier en Keer.

Vanaf nu regeren zij over de Jäögvastelaovend in Groet Mestreech en zullen zij de komende weken, naast of in harmonie met de gebruikelijke activiteiten van de Sjraveleirkes, op een aantal belangrijke evenementen hun joyeuze entree maken:

Zondag 21 januari:     ’t Groet Kinderfies (Complex)
Zaterdag 27 januari:   Bekendmaking winnaar Kinderexpositie (MUMC+)
Zaterdag 3 februari:   Jäögprinsetreffe (Sterzaol)

Machtsoverdracht
Armand Peereboom, woordvoerder van de Tempeleers: “Op donderdag 8 februari komt er ook weer een echte jäög-machseuverdrach waarbij het jäöghoeglösteg paar de macht zal halen bij de kinderburgemeester en -raad op het Stadhuis. Op verzoek van de scholen hebben wij ervoor gezorgd dat dit ‘live’ in de klas kan worden gevolgd via een livestream.”

’t Nui leech
Natuurlijk zal het paar ook tijdens de ‘drei zwoer, meh plezerege daog’ acte de présence geven. Zo zullen zij op vastelaovendszondag bij de ingang van het Theater aan het Vrijthof de jäögvastelaovend in het bijzijn van Zienen Hoegen Hoeglöstegheid officieel openen met een nieuwe traditie in de Maastrichtse vastelaovend: Het optrekken van ’t Nui leech. Aansluitend vergezellen zij de Stadsprins naar het Momuskanon voor het inschieten van de Vastelaovend en het optrekken van het Mooswief.

Tot slot schitteren ze in de Groeten Optoch en Femilie Optoch en op vastelaovendsdinsdag zullen zij rond 17.00 uur ceremonieel ’t Nui leech weer laten zakken om daarmee de jäögvastelaovend vaan Mestreech af te sluiten.

Terug naar overzicht