Nieuws

Op weg naar Vastelaovend 2025

1 mei 2024

Terwijl Maastricht zich voorbereidt op de zomer, werken de Tempeleers en vrijwilligers achter de schermen alweer hard om ook van Vastelaovend 2025 een groot succes te maken. Want ook al is carnaval nog ver weg, dat betekent niet dat er niets te doen valt.

Zo begint langzaamaan de kalender vorm te krijgen, natuurlijk met de vertrouwde hoogtepunten zoals De Zeuten Inval, het Prinsenbal en ‘t Kinderfies. Na de eerste evaluaties zijn we meteen weer begonnen met de organisatie voor volgend jaar. Zo zijn de locaties al besproken en de artiesten vastgelegd. Rond de 11de van de 11de starten we met de kaartverkoop voor deze evenementen. Zorg dat je er volgend jaar bij bent!

Ook wordt er in het geheim gewerkt aan de medailles voor volgend jaar. De Kanselarijraad heeft weer twee aansprekende thema's gevonden voor de Prinsenmedaille en de Tempeleersmedaille. Het eerste ontwerp belooft al veel. We zullen echter nog tot het einde van dit jaar moeten wachten voordat we zien met welke creatie elke verdienstelijke Maastrichtenaar wordt geëerd als dank voor bewezen diensten.

Naast de zaken die elk jaar terugkomen, blijven we in gesprek met onze samenwerkingspartners zoals de gemeente, hulpdiensten en SMV-verenigingen. Daarbij staan veiligheid en toegankelijkheid hoog op de agenda. Samen kijken we hoe we iedereen, jong en oud, zonder zorgen kunnen laten genieten van het mooiste feest van het jaar, met respect voor de mooie tradities.

Even naar het Preuvenemint roepen wij weer de hulp in van het Vastelaovendvierend Volk vaan Mestreech bij onze zoektocht naar geschikte kandidaten voor de rol van Stadsprins. Vanaf dat moment tellen we echt af tot het moment dat het eerste kanonschot van het Momuskanon op zondag 2 maart over de Vrijthof klinkt als teken dat Vastelaovend 2025 officieel is gestart. Tot die tijd, houd onze website en socials in de gaten voor het laatste nieuws over wat je kunt verwachten het komende vastelaovendsseizoen. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan hoor je het laatste nieuws als eerste!

Aanmelden

Terug naar overzicht