Carnaval

Carnavalsvierder 2006

2006 Peter Caris

Peter Caris en Tim Niël

Peter Caris en Tim Niël “Vastelaovendvierder 2006”

Komt u wel eens “In den Ouden Vogelstruys”? Ook met carnaval? Uit ervaring weet u dat u niet de enige bent. Sterker nog, met de “Vastelaovend” is het bijna een kunst met grote K om in het café te komen. Jammer, denken de meesten. Of misschien zelfs: vervelend. Echter, voor Peter Caris en Tim Niël was dit dringen en duwen de basis voor hun carnavalscreatie waarmee ze sinds 1999 plezier hebben. Na twee jaar intensief lassen, sleutelen, timmeren en schilderen, presenteerden zij toen hun eigen café: “In den Jongen Vogelstruys”. Mobiel nog wel, ’n kar waarmee de heren door de stad trekken. En café-tje spelen. Het centrum van Maastricht is hun “werkterrein”. Maar hun favoriete standplaats is op het Vrijthof, juist, voor de “Struys”.
De uitbater van de “Struys”, de echte, is zelfs een keer gaan checken of er geen bier onder de prijs werd verkocht. Maar verkopen doen deze “kasteleins”niet. Zelf vinden ze dat meer doen aan werken van barmhartigheid: “Wij laven de dorstigen. Zalig toch”.
Mocht u met carnaval willen afspreken bij de “Struys”, dan moet u wel aangeven welke. Anders zou het gewenste resultaat wel eens kunnen uitblijven.

Tijdens de jaarvergadering van De Tempeleers werden Peter en Tim gepresenteerd en gehuldigd als “Vastelaovendvierders 2006”