Vastelaovend 2022

Programma Vastelaovend 2022

We hebben net als vorig jaar een reeks initiatieven uitgewerkt om in deze tijd op een sjieke en passende wijze uiting te geven aan het grootste cultuurgoed van Maastricht: de Mestreechter Vastelaovend.

De initiatieven zijn gericht op het uitdragen van ’t Geveul vaan Vastelaovend, Cultuur & Educatie, Participatie en Sjariteit en vinden plaats vanaf 30 januari t/m Vastelaovendsdinsdag. Jong en oud kan op een verantwoorde/veilige wijze met deze initiatieven aan de slag; voor iedereen zit er wel iets bij!

In het kader van de sjariteit wordt net als afgelopen jaar middels de medailles bijzondere aandacht gegeven aan de personen die al jarenlang een belangrijke rol vervullen rondom de Mestreechter Vastelaovend en vaak op de achtergrond opereren, maar zijn er ook speciale initiatieven gericht op kinderen, tieners, senioren, zieken, (verstandelijk) gehandicapten en gezinnen die het minder hebben. Kortom, niemand wordt vergeten!

De komende tijd zal blijken of er meer mogelijk is in de aanloop naar de Vastelaovend en met de Vastelaovend zelf. Zodra we daar meer duidelijkheid over hebben, laten we dat natuurlijk meteen weten. Kijk daarom regelmatig op de website en volg ons op social media.

Tot die tijd gaan we met aan de slag met het programma op deze pagina!

‘Veer zien Vastelaovend’ …  aon de geng!

 

SOCIAL MEDIA

#veerzienvastelaovend | Facebook: tempeleersmestreech | Instagram: tempeleersmestreech
Plaats je iets op social media m.b.t. de Vastelaovend 2022? Gebruik dan de hashtag #veerzienvastelaovend. Volg deze hashtag en de accounts van de Tempeleers op Facebook en Instagram en je krijgt een volledig beeld van alles wat zich de komende weken afspeelt in Maastricht.

 

LOERE

ZONDAG 30 JANUARI 2022 | 15.11 UUR | TV MAASTRICHT
Tempeleers TV – d’n Aoftrap
In de eerste aflevering van Tempeleers TV presenteren we het programma voor de Vastelaovend 2022. Een leuk en informatief programma met o.a. een terugblik op 2021, de installatie van vijf nieuwe Tempeleers, de maidenspeech van de nieuwe ceremoniemeester en de onthulling van de nieuwe medailles.

Kijk hier terug.

ZATERDAG 19 FEBRUARI 2022 | 20.11 UUR | SOCIAL MEDIA & TV MAASTRICHT
Tempeleers TV: Zjus Wie Vreuger
Elf aajd-Stadsprinse en de schrijvers/zangers van ‘hun’ liedje blikken terug en zingen samen nog een keer het liedje. Een parade van mooie verhalen en onvervalste Maastrichtse muziek.

ZONDAG 27 FEBRUARI 2022 | 10.00-12.00 UUR | TV MAASTRICHT
Vastelaovendsmès en drapeauzegening vaanoet de Sint Servaos
(Productie van Stichting de Vief Köp m.m.v. de Tempeleers.)
De Sint Servaas Basiliek en Stichting de Vief Köp verzorgen samen een speciale Vastelaovendsmès. De drapeauzegening; een nieuwe traditie die drie jaar geleden is geboren en nu voor het eerste plaatsvindt op Vastelaovendszoondag. Een bijzonder en sjiek moment voorafgaand aan de Vastelaovend.

ZONDAG 27 FEBRUARI 2022 | 12.00-15.00 UUR | SOCIAL MEDIA & TV MAASTRICHT
Tempeleers TV: de Boonte Störm
Op Vastelaovendszoondag doen we verslag van het 't Èlf nao twèlf momint en aansluitend brengen we middels een leuk en gevarieerd programma een stukje Vastelaovend in de woonkamer.

EIGENLIJK LEZEN …
VRIJDAG 18 FEBRUARI 2022 | GRATIS AFHALEN BIJ O.A. DE PLUS, JUMBO, BAKKERIJ PAULISSEN
Vastelaovendsgezèt ‘d’n Tempeleer’ inclusief ‘Good Gemöts’
Ook dit jaar wordt Vastelaovendsgezèt ‘d’n Tempeleer’ uitgegeven. Veel kwatsj aangevuld met mooie Vastelaovendsverhaole in de insert Good Gemöts en een rondje langs de wijken van Maastricht dankzij de inzendingen van de SMV en de Keemeleers.

 

LUUSTERE

SPOTIFY
Oet Lena’s Jukebox
Op Spotify hebben we vorig jaar een playlist voor je klaargezet met Vastelaovendsmeziek van Maastrichtse bodem. Je vindt de lijst onder ‘Lena’s Jukebox’. We hebben ‘m voor je aangevuld …  Lekker om thuis op de achtergrond af te spelen of hard in de auto … en misschien zelfs een beetje mee te zingen.

MAANDAG 28 FEBRUARI 2022 | 09.00-18.00 UUR | RADIO MAASTRICHT
de Groete Mestreechter Vastelaovends Tóp 111
(Eigen productie RTV Maastricht.)
RTV Maastricht maakt voor de tweede keer een Mestreechter Vastelaovends Tóp 111. Tijdens een negen uur durende radio-uitzending, die ook op TV te volgen is, wordt de top 111 gepresenteerd. Verschillende programmamakers, DJ’s, artiesten en gasten maken hun opwachting. Stemmen kan op www.rtvmaastricht.nl.

STEMMEN

VASTELAOVENDSZOONDAG, -MAONDAG EN DINSDAG | RADIO MAASTRICHT
Vastelaovendsmeziek

 

MÈTDOEN

DINSDAG 15 FEBRUARI 2022 | 20.11 UUR | SOCIAL MEDIA (MEER INFO VOLGT)
de Groete Mestreechter Vastelaovends Kwis
Schrijf ‘m alvast in je agenda. Meer informatie volgt gauw.

Demasqué Mestreech-app
Demasqué Maastricht is een app, rondleiding en beleving ineen. Ontdek de stad aan de hand van de app. Alleen of met je beste carnavalsvrienden. Je moet vragen beantwoorden om zo het carnavalshart van de stad te ontdekken. Soms krijg je hulp van een oud-Stadsprins, soms moet je al zingend het antwoord ontdekken. Haal je de meeste punten en ontdek je de traditie waar Maastricht zo trots op is?

<MEER INFORMATIE & APP DOWNLOADEN>

Kinder Teikenwedstrijd
Voor kinderen t/m 12 jaar organiseren we een Kinder Verseerwedstrijd. Gebruik een van de kleurplaten of maak zelf een mooie tekening/kunstwerkje en stuur een foto in om mee te doen. Uit alle inzendingen kiezen we een aantal winnaars die we bekend maken op donderdag 24 februari.

MEER INFORMATIE

BEKIJK DE INZENDINGEN

Thoes- en straotverseerwedstrijd
Versier je voorruit, voortuin of misschien zelfs je straat. Stuur de meest tot de verbeelding sprekende foto in en misschien kom je terecht in de top 22 waaruit we een aantal winnaars kiezen. De top 22 en de winnaars worden bekend gemaakt op donderdag 24 februari.

MEER INFORMATIE

BEKIJK DE INZENDINGEN

Merchandise-producten
In de webshop bieden we voor het eerst enkele ‘merchandise’ producten aan, waaronder de ‘Officieel Mestreechter Vastelaovends Veendel’ en de VVVVM-collectie. De in 2021 geïntroduceerde #veerzienvastelaovend heeft de Tempeleers geïnspireerd om een aantal kledingitems te maken waarmee het Vastelaovend Vierend Volk vaan Mestreech (VVVVM) haar verbondenheid met de Mestreechter Vastelaovend kan uitdragen, zoals een VVVVM-kalbas, een makkelijke blauwe Trieko, en een super comfortabele grijze Möts-ie (hoody).  Met de aanschaf van een merchandise product steun je de sjariteit binnen de Mestreechter Vastelaovend en maak je het mogelijk dat we op de vrijdag en zaterdag voor de Carnaval ‘Vastelaovendspakkètte’ kunnen uitreiken aan de members van Stichting Quiet (www.quiet.nl). Super bedankt alvast!

MEER INFORMATIE EN BESTELLEN


Het programma voor de Vastelaovend 2022 is mede mogelijk gemaakt door:
de Sosjeteit veur Medaajes & Sjariteit, het Elisabeth Strouven Fonds
de adverteerders in ‘d’n Tempeleer’, de Steunpilere, de Vastelaovendsvrundsjes,
en alle andere begunstigers van de Tempeleers.

Wèlt geer de Mestreechter Vastelaovend ouch steune?

de Steunpilere-plaquette veur € 66,66 <UITVERKOCHT>                        
De Steunpilere-plaquette is de oudste financiële actie van de Tempeleers. Voor € 66,66 koop je een prachtige plaquette en steun je de Mestreechter Vastelaovend. Leuk om te verzamelen! Het thema van de plaquette is ’de Merret’ en uitgewerkt in een schilderij door Famke Rousseau.

MEER INFORMATIE EN BESTELLEN                              

Veiling vaan ‘t Steunpilere- sjèlderij vaanaof € 555,55                     
Het schilderij van Famke Rousseau met als thema ’de Merret’ wordt online geveild. Je kunt bieden vanaf € 555,55. Klik voor meer informatie, de spelregels en het uitbrengen van het bod. De veiling wordt gesloten op 23 februari en de dagen daarna uitgereikt aan de hoogste bieder.

MEER INFORMATIE EN BIEDEN