Nieuws

Tempeleers presenteren alternatief carnavalsprogramma voor 2021

13 januari 2021 TV1

Stadsvastelaovendsvereiniging De Tempeleers presenteert zondag 17 januari haar alternatief carnavalsprogramma. Dat gebeurt in een coronaproof opgenomen uitzending met als titel ‘Vastelaovend drejt door, aon taofel mèt de Tempeleers’ en wordt in samenwerking met RTV Maastricht vanuit het Theater aan het Vrijthof gedaan. De setting doet denken aan het bekende tv-programma De Wereld Draait Door.

Terugblik 2020 en presentatie medailles

Normaal gesproken zou op zondag 17 januari om 15.11 uur de démasque van de Groete Oonbekinde zijn. Vanwege corona heeft de stadscarnavalsvereniging moeten besluiten om dit jaar geen stadsprins uit te roepen en geen activiteiten te organiseren. Om het jaargetijde carnaval niet zomaar voorbij te laten gaan hebben de Tempeleers een aantal alternatieve, coronaveilige, festiviteiten georganiseerd. Aan tafel wordt uitleg gegeven over het alternatieve carnavalsseizoen, worden de medailles voor 2021 gepresenteerd en wordt nog eens stilgestaan bij oud-stadsprins Luc II en het carnavalsseizoen 2020. Ook is er muziek van de winnaars van het Mestreechter Vastelaovendsleedsjes Konkours (MVK).

Vier weken in teken van carnaval

Het programma vormt het startschot voor de aanloop naar de oorspronkelijke carnavalsdagen. Omdat carnaval dit jaar fysiek niet kan plaatsvinden, zetten de Tempeleers vooral in op het thema ‘sjariteit’. In samenwerking met andere Mestreechter Vastelaovendsvereiniginge wordt carnaval op een kleinschaligere manier de wijken ingebracht, waarbij carnaval vooral thuis gevierd moet worden. Tempeleers-woordvoerder Odin Wijnhoven: “Vastelaovend 2021 wordt anders, maar niet minder waardevol. We moeten er samen iets van mken, en als ik het enthousiasme zie bij iedereen die betrokken is, moet dat goedkomen.”

De uitzending van Vastelaovend Drejt Door is op 17 januari vanaf 15.11 uur te zien op RTV Maastricht en daarna ook op de website en social media van de Tempeleers en RTV Maastricht.

Terug naar overzicht