Nieuws

Tempeleers pakken door: nieuwe sirremoniemeister en oetbelder

24 april 2021 Staaf

Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers kijkt, ondanks alle coronabeperkingen bij de Vastelaovend 2021, terug op een goed seizoen. De algemene reactie op de geboden activiteiten was zeer positief: het volk vaan Mestreech had breed waardering voor het alternatieve programma. Om die ervaringen, en bijbehorende waardering, ook in de komende jaren te kunnen continueren, gaan de Tempeleers de ingezette koers voortzetten. Daarbij past ook nieuw bloed: Georges van Zeijl en Armand Peereboom treden toe tot de vereniging. 

Sirremoniemeister

Remy Rousseau heeft in een eerder stadium aangegeven zijn termijn als sirremoniemeister niet te verlengen. Hij kon deze rol helaas niet meer combineren met zijn drukke werkzaamheden en heeft daarom verzocht een opvolger voor hem te zoeken. Hij blijft wel aan als Tempeleer.

Een zoekcommissie van de Tempeleers heeft daardoor de afgelopen maanden uitgebreid te tijd gehad om een nieuwe sirremoniemeister (tevens otoriteitentoeker) te zoeken. Daarbij is men uitgekomen bij Georges van Zeijl. Van Zeijl is geen onbekende van de Tempeleers. President Bastiaan Klomp: ”Georges is al vanaf de oprichting lid van onze Sósjeteit voor Medaajes en Sjariteit en we hebben hem daar leren kennen als een humoristische en goede spreker die mensen van allerlei pluimage weet te raken. Zeg maar de basisvaardigheden van een sirremoniemeister.” Georges van Zeijl, in het dagelijks leven eigenaar van Tripels Advocaten, is op zijn beurt trots op zijn benoeming: “Als klein menneke luisterde ik al via een transistorradio naar de Machseuverdrach van Bert Beenkens en droomde ik ervan om dat ooit zelf nog eens te kunnen doen. Toen men mij benaderde en vroeg, was ik dan ook vereerd. Ik wil me daarnaast natuurlijk ook verdienstelijk maken als Tempeleer en me inzetten voor het behoud van de sjieke traditie van Vastelaovend”.

Oetbelder

Odin Wijnhoven was jarenlang het vaste gezicht van de Tempeleers in de berichtgeving naar buiten toe. Zijn termijn als oetbelder (woordvoerder) liep af, en Wijnhoven gaf al een paar maanden geleden aan zich niet herkiesbaar te stellen. Wijnhoven combineert die functie met die van voorzitter Kanselarijraod. “Ik heb het woordvoerderschap met heel veel plezier en voldoening gedaan, maar het invullen van die rol samen met het voorzitterschap van de Kanselarijraod is een te grote belasting.” Wijnhoven wordt opgevolgd door een ‘oude’ bekende van De Tempeleers. Oud-Stadsprins Armand Peereboom (2019) neemt de oetbelder-taken van Wijnhoven over. Armand Peereboom: ”Ik ben al jaren betrokken als börgermètwèrker (vrijwilliger/geen lid, red.) bij De Tempeleers. Toen men in mij de ideale opvolger van Odin zag, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. De Tempeleers vormen een hardwerkende club vrijwilligers die alles zo professioneel mogelijk aanpakken. Daar hoort een goed media- en persbeleid bij. Ik hoop de ingeslagen weg verder door te kunnen zetten en mijn bijdrage aan deze mooie club te kunnen leveren”.

Van Zeijl en Peereboom worden tijdens de Start vaan ’t Vijfde sezoen op 14 november 2021 (onder voorbehoud), samen met de vorig jaar toegetreden Tempeleers Sjors Bonnemayer, Bermón Pooters en John Albertz geïnstalleerd in aanloop naar het jubileumseizoen 2022-2023 (7x 11 jaar).

Terug naar overzicht