Nieuws

Tempeleers op zoek naar ‘Ziene Hoegen Hoeglöstegheid 2022’

10 september 2021 IMG 0381

Na een jaar waarin Maastricht de traditionele vastelaovend met al haar facetten moest missen, hoopt het vastelaovend vierend volk op een seizoen waarin weer veel mogelijk is.
Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers start vanuit dat oogpunt dan ook haar zoektocht naar de 76ste ‘Hoegen Hoeglöstegheid vaan Groet Mestreech’

Wie zal de historie van Maastricht ingaan als voornaamste vastelaovendspersoon van 2022?
Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers zoekt een enthousiaste ‘aanjager’ die de harlekijn in eenieder van ons doet leven, jong van geest is en over een gezonde dosis humor beschikt.
Een aimabel persoon die sociaalvaardig is en zich thuis voelt tussen alle soorten Maastrichtenaren. Ook moet ‘Ziene Hoegen Hoeglöstegheid’ goed kunnen omgaan met de lach en de traan die onlosmakelijk is verbonden met de Maastrichtse Vastelaovend, aantoonbaar beschikken over uitstekende (mondelinge) vaardigheid in het Maastrichts dialect en woonachtig zijn in Maastricht. Onze Hoeglöstegheid 2022 is een carnavalsvierder in hart en nieren en beschikt uiteraard over de ‘Mestreechter Geis’.

Of euzen oonvervalste Mestreechter vastelaovend ook daadwerkelijk kan doorgaan zoals wij dat graag zien, is uiteraard afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, maar wij houden er graag rekening mee dat alles weer gewoon kan plaatsvinden” zegt woordvoerder Armand Peereboom.

Net als vorig jaar werken de Tempeleers een rood, geel en groen scenario uit voor het aankomende seizoen. De voorbereidingen van de Tempeleers zijn inmiddels in volle gang, waarbij wordt uitgegaan van het ‘groene’ scenario. “Wij bereiden het seizoen voor op ‘groen’, waarin alle activiteiten doorgaan zoals wij dat gewend zijn. Mocht te zijner tijd blijken dat het (nog) niet kan, doen wij aanpassingen en schalen af naar een geel of rood scenario.

Denkt u te weten wie aan het geschetste profiel voldoet en heeft u onze droomkandidaat voor ogen? Vul dan voor 11-11-2021 het aanmeldformulier via onze website in en stuur deze, met een zo compleet mogelijk motivatie en bij voorkeur voorzien van enkele representatieve foto’s (ook van eventuele partner) naar Sikkertaris Ginneraol, Tempeleer Marcel Franssen via sikkertaris-ginneraol@tempeleers.nl

Het formulier kunt u vanaf vandaag hier downloaden.

Terug naar overzicht