Nieuws

Tempeleers luiden carnavalsseizoen in met ‘ech Mestreechs fieske’

17 november 2019

Stadscarnavalsvereniging de Tempeleers opent het carnavalssezoen op zondag 17 november in de Rebelle aan de Kesselskade met een echt ‘Mestreechs fieske’. Onder de noemer ‘Start vaan ’t vijfde sezoen’ is er in de voormalige ‘Awwe Stiene’ een feest voor jong en oud.

‘Geluisterd naar vierders’

Oetbelder Odin Wijnhoven: “Voorgaande jaren begonnen wij het seizoen met onze openbare jaarvergadering. De laatste keren merkte we dat de publieke belangstelling voor deze avond afnam. We hebben vervolgens ons oor te luister gelegd bij de carnavalsvierders. Nadat ook De11devande11de uit de stad verdween, klonk ook onder Maastrichtse carnavalisten steeds meer de roep voor een eigen feestje voor het hele gezin en alle carnavalsvierders. Men wil elkaar treffen en het carnavalsgevoel aanwakkeren, zodat dat tijdens de drie dagen straks in februari een apotheose bereikt”.

Artiesten, quiz, terugblik en Vastelaovendsvierder(s) 2019

Beppie Kraft, Duo X-elle, Ziesjoem, Marvin Rosier, de winnaars van het Mestreechs Vastelaovendleedsje, Zate Hermenie De Batjakkers en natuurlijk het Garderizzjemint De Kachelpiepers. De Tempeleers hebben gekozen voor een gevarieerde middag waar een keur aan Maastrichtse artiesten en gezelschappen optreden. “Ook blikken we nog eens terug op carnaval 2019, worden oud-stadsprins Armand en zijn prinses Kim nog eens in het zonnetje gezet en wordt er vooruitgekeken naar carnaval 2020. Om de kennis van de vastelaovendsvierders te testen (of op peil te krijgen) is er een vastelaovendsquiz. Een van de hoogtepunten van de middag is het bekendmaken van de ‘Vastelaovendsvierder(s)’ van het jaar 2019. Ook wordt er een speciaal hoekje ingericht waar kinderen kunnen spelen en zich laten schminken”, zegt Wijnhoven. De presentatie van de middag is in handen van sirremoniemeister Remy Rousseau.

De ‘Start van het vijfde seizoen’ is op zondag 17 november. De zaal gaat open om 14.11 uur en het programma start om 15.11 uur en duurt tot 18.30.

De toegang is gratis.

Terug naar overzicht