Nieuws

Tempeleers luiden 77-jarig jubileum in met feestweekend voor het ‘Vastelaovend vierend volk’

28 juli 2022 Image

Aanstaande november staat het ‘Vastelaovendvierend volk vaan Mestreech’ wel een heel bijzondere aftrap van het seizoen te wachten. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november organiseert Stadsvastelaovendsvereineging de Tempeleers een uniek en eenmalig feestweekend om te vieren dat Maastricht al 7x11 jaar haar ‘oonvervalste Mestreechter Vastelaovend’ viert.

Stadsvastelaovendsvereineging De Tempeleers vloeide op 16 november 1945 voort uit de Momussociëteit en geeft sindsdien kleur aan de Maastrichtse carnaval.
“Uit respect en waardering voor onze oorsprong hebben wij, naast ons 77-jarig bestaan, ook het 100-jarig bestaan vaan de Momussociëteit toegevoegd in ons jubileumlogo.” zegt woordvoerder van de Tempeleers, Armand Peereboom.


De Tempeleers organiseren de twee feestavonden speciaal voor het volk van Maastricht.
Peereboom: “Als Tempeleers zijn we er natuurlijk hartstikke trots op dat wij al 7x11 jaor zorg mogen dragen voor ‘Zienen Hoegen Hoeglöstegheid’ en de vaste ankermomenten van die ‘oonvervalste Mestreechter Vastelaovend’, maar wat ons betreft is het juist de ‘Mestreechter geis’ van het ‘Vastelaovendvierend volk’ dat onze carnaval zo uniek maakt. Om die 77 jaar ‘plezeer en sjariteit’ te vieren, organiseren wij voor het volk van Maastricht een uniek en eenmalig feestweekend.”

Vrijdag 18 november 2022: Leve in de Mommezij!

Leve in de Mommezij, niet alleen het letterlijke leven in onze mooie stad met de carnaval, maar ook het leve wat we met die dagen maken. We zingen, we springen, “vr houwe op die kis umtot ’t vasteloavend is” en laten we dat nu vieren deze avond! Door leve te maken in de Mommezij.

De avond gaat van start rond de klok van 17:11 in en om de foyer, een hapje eten dat kan net zoals met de carnaval bij de frietkraam. ’n Zate hermenie speelt die mooie klanken zoals we dat zo graag horen. Een eerste verrassingsoptreden vroeg op de avond kunnen jullie al verwachte.

Speciaal voor deze avond zullen verschillende vastelaovendsvierders van de momuskannoneers aanwezig zijn. En niet zomaar! Deze avond zullen zij de jury zijn van een later te benoemen feestvierder van de avond. En wordt daarme de mommezij nar of nare van het jubileum carnaval festival. Hoe sjiek is dat!

Buiten dat komen ook nog artiesten als FRANS THEUNISZ, ERWIN, JOHN TANA een hoop leven maken. En zullen de SHAKIN DJ’S speciaal voor het jubileum een uur lang een grandioze dj-set neerzetten en samen met jullie de avond afsluiten. DJ MARVIN zal de avond verder muzikaal opluisteren.

Dit willen jullie natuurlijk niet missen! Koop snel uw tickets en kom samen met ons het jubileum vieren en LEVE MAKE IN DE MOMMEZIJ!Zaterdag 19 november 2022: De Mommezij zjubileert!

Vastelaovend vierend volk van Maastricht! Wij allemaal jubileren!
En dat is wat we met jullie willen vieren.

Je kent ’t wel:
Met de vrienden op stap van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.
Die mensen tegenkomen die je alleen treft met de carnaval.
Het meezingen met die ene carnavalsklassieker, arm in arm met een gemaskerd persoon waarvan je nog steeds niet weet wie ’t is.
Het ontstaan van nieuwe vriendschappen, die voor het leven zijn.
Die ene verdwaalde toerist uitleggen wat het gevoel van carnaval is.

Vriendschap, plezier, de lach en ’n traan daar willen we bij stilstaan.

We nemen jullie een avond mee in dat gevoel, en jullie moeten ons daarbij helpen. Door het net zo te vieren als met die drie zware maar plezierige dagen.

We beginnen de avond vanaf 17:11 in de foyer, daar zal een zate hermenie jullie alvast opwarmen zoals ze dat altijd doen.
Vanaf 19:11 gaat de grote zaal open en komen jullie in een” boonte störm “ terecht van prachtige muziek gespeel door niemand minder dan het MESTREECHS VASTELAOVENDS ORKEST.
Afgewisseld met de top van Maastricht: niemand minder dan BEPPIE, ERWIN, FRANS THEUNISZ EN ZIESJOEM! Zullen de revue passeren.
Dj Robin Eygelshoven zal de avond verder muzikaal opluisteren.

Jubileren jullie mee? We zien jullie graag, 19 november in de muziekgieterij!Kaarten voor beide evenementen zijn HIER verkrijgbaar en bedragen €18,50 per stuk per avond. Voor zowel de vrijdag- als de zaterdagavond geldt dat er maximaal 1000 kaarten beschikbaar zijn en het evenement georganiseerd wordt onder voorbehoud van eventueel geldende corona veiligheidsmaatregelen.

Terug naar overzicht