Nieuws

Seizoensopening: eerste optreden ‘sirremoniemeister’ Georges van Zeijl

28 oktober 2021 Sezoensopening

Het nieuwe vastelaovendsleedsje 2022, de installatie van vijf nieuwe Tempeleers, een terugblik op het memorabele seizoen 2021, de uitverkiezing van de vastelaovendsvierder vaan ’t jaor, diverse optredens én de maidenspeech van de nieuwe ‘sirremoniemeister’ Georges van Zeijl. Het zijn de smakelijke ingrediënten van de ‘Opening vaan ’t Vijfde Sezoen’ van stadscarnavalsvereniging De Tempeleers op vrijdag 12 november in de Sterzaal aan de Bredestraat.

 Vanaf 19.11 uur is de zaal geopend voor publiek, dat gratis de seizoensopening mag bijwonen. Na een welkom door scheidend sirremoniemeister Remy Rousseau en een woordje van ‘prizzedent’ Bastiaan Klomp wordt het nieuwe vastelaovendsleedsje 2022 gepresenteerd. Iwan Bruijnzeels zal vervolgens worden geïnstalleerd als nieuwe ‘kretser’, Georges van Zeijl als Tempeleer en nieuwe ‘sirremoniemeister’. Meteen daarna houdt hij zijn ‘maidenspeech’. “Daar kijk ik naar uit”, zegt Van Zeijl. “Het is best spannend en geeft wel een gevoel van ‘noe geit ’t gebäöre’!”
Van Zeijl zit al in de voorbereiding op zijn taak, al heeft hij zich daarbij tot dusver vooral op het ‘otoriteitetoeke’ gericht. “Dat is een sjieke uitdaging. Ik heb met Jan Janssen over zijn ervaringen gesproken, en al eens met de burgemeester een beetje afgetast. Welk gevoel ik daarbij had? Dat er al heel veel is om te ‘toeke’. Ik zou de politiek dan ook willen vragen om vooral niet te verslappen.” Voor de seizoensopening is Van Zeijl ook volop bezig. “Ik ben er nog niet uit wat ik precies ga doen. Ik heb er ontzettend veel zin in. Zeker omdat ik dan eindelijk ‘de möts’ op mag. Al is die wel nog veel te nieuw hoor, maar die zal de komende jaren ongetwijfeld nog genoeg gaan ‘lijden’.”

 Na het debuut van Van Zeijl zijn er optredens van Angelina, De Köp en Duo-X Elle en wordt teruggekeken op het bizarre seizoen 2021. John Albertz, Sjors Bonnemayer, Bermon Pooters en Armand Peereboom worden geïnstalleerd als Tempeleers en tot slot wordt de vastelaovendsvierder vaan ’t jaor bekend gemaakt. Oetbelder Armand Peereboom: “We hebben een mooi programma waarmee we het Vijfde Sezoen op een passende manier kunnen openen. Laten we met z’n allen hopen dat die opening een vervolg krijgt met een manjefieke vastelaovend 2022!” 

Bij de ingang dienen gasten het ‘Greun leech veur de Vastelaovend’ te stimuleren middels een geldige QR-code of papieren coronatoegangsbewijs.

Terug naar overzicht