Nieuws

Programma Vastelaovend 2021: ‘Veer zien Vastelaovend’

17 januari 2021 IMG 8978

Programma Vastelaovend 2021: ‘Veer zien Vastelaovend’

In samenwerking met diverse partners, waaronder de SMV (Samewèrkende Mestreechter Vastelaovendsvereineginge) en de Keemeleers, hebben we  een reeks initiatieven uitgewerkt om in deze moeilijke tijd op een sjieke en passende wijze uiting te geven aan het grootste cultuurgoed van Maastricht: de Mestreechter Vastelaovend.

De initiatieven zijn gericht op het uitdragen van ’t Geveul vaan Vastelaovend, Cultuur & Educatie, Participatie en Sjariteit en vinden plaats vanaf 17 januari t/m Vastelaovendszoondag. Jong en oud kan op een verantwoorde/veilige wijze met deze initiatieven aan de slag; voor iedereen zit er wel iets bij!

In het kader van de sjariteit wordt middels de medailles komend seizoen bijzondere aandacht gegeven aan de personen die al jarenlang een belangrijke rol vervullen rondom de Mestreechter Vastelaovend en vaak op de achtergrond opereren, maar zijn er ook speciale initiatieven gericht op kinderen, tieners, senioren, zieken, (verstandelijk) gehandicapten en gezinnen die het minder hebben. Kortom, niemand wordt vergeten!

Hoe spijtig het ook is dat we met z’n allen de Mestreechter Vastelaovend niet kunnen invullen en vieren zoals we dat gewend zijn, geeft het ons wel de gelegenheid om de andere kant van de Vastelaovend te laten zien.

We zijn ervan overtuigd dat de Vastelaovend in de Maastrichtenaar zit en niet alleen in die drei daog. Vandaar de werktitel ‘Veer zien Vastelaovend’.

 

SOCIAL MEDIA

#veerzienvastelaovend | Facebook: tempeleersmestreech | Instagram: tempeleersmestreech

Plaats je iets op social media m.b.t. de Vastelaovend 2021? Gebruik dan de hashtag #veerzienvastelaovend. Volg deze hashtag en de accounts van de Tempeleers op Facebook en Instagram en je krijgt een volledig beeld van alles wat zich de komende weken afspeelt in Maastricht.

 

LOERE

ZONDAG 17 JANUARI 2021 | 15.11 UUR | RTV MAASTRICHT

de Vastelaovend Drejt Door – Aon Taofel mèt de Tempeleers

Op de dag en het tijdstip waarop normaal de Stadsprins zou zijn uitgeroepen presenteren de Tempeleers het alternatief programma voor de Vastelaovend 2021. Een leuk en informatief programma met o.a. een terugblik op 2020 met aajd Stadsprins Luc d’n II en de onthulling van de nieuwe medailles.

RTV Maastricht is te bekijken via:
livestream / hun website / app (Android/iOS) / Ziggo kanaal 40 / KPN kanaal 1336 / T-Mobile. kanaal 731

De uitzending is hier terug te kijken.

 

VANAF 23 JANUARI 2021 | WEBSITE & SOCIAL MEDIA DE TEMPELEERS

de Vlog-rijaloet mèt Aajd Stadsprinse

Elf aajd Stadsprinse blikken in een vlog terug op ‘hun’ jaar en vertellen je hoe zij normaal de Vastelaovend vieren.
Kijk bij video's voor alle VLOG's!

 

VANAF 6 FEBRUARI 2021 | WEBSITE & SOCIAL MEDIA DE TEMPELEERS

de Vlog-rijaloet mèt de SMV

De leden van de SMV en de Keemeleers vertellen je in een vlog meer over de Vastelaovend in de wijken van Maastricht. Hoe vieren ze dit normaal? Wat zijn de bijzondere tradities in hun wijk of vereniging? Wat doen ze in dit bijzondere jaar? Wat zijn hun plannen voor 2022? Je ziet het allemaal in deze vlog-rijaloet.

 

VRIJDAG 31 t/m ZONDAG 31 JANUARI 2021 | 19.xx UUR | RTV MAASTRICHT

de Vastelaovend Drejt Door – Op zeuk nao de Mestreechter Geis (deil 1)

Jos van Herpen gaat in twee afleveringen ‘Op zeuk nao de Mestreechter Geis’. Hiervoor spreekt hij met ’t volk vaan Mestreech. Wat betekent de Mestreechter Geis voor je? Welk gevoel heb je erbij? Wanneer komt het bij je op?
De uitzending loopt van vrijdagavond (na het 19h nieuws) tot zondagavond mee in de caroussel.

Hier terug te kijken

 

VRIJDAG 5 t/m ZONDAG 7 FEBRUARI 2021 | 19.xx UUR | RTV MAASTRICHT

de Vastelaovend Drejt Door – Op zeuk nao de Mestreechter Geis (deil 2)

In deel vervolgt Jos zijn zoektocht en spreekt hij met nog meer Maastrichtenaren. Natuurlijk komt hij aan het einde van deze aflevering tot een conclusie en probeert hij de Mestreechter Geis anno 2021 onder woorden te brengen …
De uitzending loopt van vrijdagavond (na het 19h nieuws) tot zondagavond mee in de caroussel.

Hei trök te kieke

 

ZONDAG 7 FEBRUARI 2021 | 10.00-12.00 UUR | RTV MAASTRICHT

de Vastelaovend Drejt Door – Vastelaovendsmès vaanoet de Sint Servaos

(Productie van Stichting de Vief Köp m.m.v. de Tempeleers.)

De Sint Servaas Basiliek en Stichting de Vief Köp verzorgen samen een speciale Vastelaovendsmès. De drappeauzegening -een nieuwe traditie die twee jaar geleden is geboren- beperkt zich vanwege het virus tot het vaandel van de Tempeleers, dat symbool staat voor alle andere vaandels. Een moment van bezinning voorafgaand aan de Vastelaovend.

Uitzending gemist? De mis is hier terug te kijken!

 

ZONDAG 14 FEBRUARI 2021 | 12.00-16.00 UUR | RTV MAASTRICHT

de Vastelaovend Drejt Door – Thoes insjete & TV de Boonte Störm

Op Vastelaovendszoondag, maondag en dinsdag zijn er geen activiteiten in het centrum. Op TV Maastricht creeren we om 12.11 uur een moment dat je thuis of in de voortuin kunt meebeleven. Meer informatie volgt. Aansluitend maken we een aantal uur live TV. Dit jaar geen Boonte Störm in de straten van Maastricht, maar op TV.


Als er iets te kijken is geweest, wordt in de dagen erna hier de link naar de uitzending gedeeld.


EIGENLIJK LEZEN …

VRIJDAG 5 FEBRUARI 2021 | GRATIS AFHALEN BIJ O.A. DE PLUS, JUMBO, BAKKERIJ PAULISSEN

Vastelaovendsgezèt "D’n Tempeleer" inclusief "Good Gemöts"

In dit bijzondere jaar wordt de dikste editie (40 pagina’s !) van de ‘d’n Tempeleer’ uitgegeven. Veel kwatsj aangevuld met mooie vastelaovendsverhaole in de insert Good Gemöts en een rondje langs de wijken van Maastricht dankzij de inzendingen van de SMV en de Keemeleers.

 

 

LUUSTERE

SPOTIFY

Oet Lena’s Jukebox

Op Spotify hebben we een playlist voor je klaargezet met Vastelaovendmeziek van Maastrichtse bodem. Je vindt de lijst onder ‘Lena’s Jukebox’. Volg ‘m want we blijven ‘m voor je aanvullen. Lekker om thuis op de achtergrond af te spelen of hard in de auto … en misschien zelfs een beetje mee te zingen.

 

ZAOTERDAG 13 FEBRUARI 2021 | 20.00 UUR | RTV MAASTRICHT

Vastelaovendsconzèr Philharmonie Zuidnederland

(Productie van Philharmonie Zuidnederland en Centrum Management Maastricht)

De Philharmonie Zuidnederland verzorgd op uitnodiging van Centrum Management Maastricht toch een Vastelaovendsconzèr in de Muziekgieterij.
Uiteraard zonder publiek. Het concert wordt op 13 februari om 20h op RTV-Maastricht en op 15 februari via Social Media uitgezonden.

 

VRIJDAG 12 FEBRUARI 2021 | 18.00-00.00 UUR | RTV MAASTRICHT Radio (VAN 21.00-00.00 UUR OOK OP TV)

De Groete Blief in d'n Brak Show

Kenneth Kruijntjens en Michel Moelands maken op de vrijdagavond voor de Vastelaovend zes uur lang live radio en van 21.00 tot 00.00 zelfs live TV met vrolijke meezingers, Maastrichtse artiesten, leuke gasten en ludieke items. Een knallende avond vol met awkloete en Maastrichtse muziek om thuis in de stemming te komen.

RTV Maastricht radio is te beluisteren via:
livestream / hun website / app (Android/iOS) / Kabel 87.5 / Ether 107.5 FM / Ziggo kanaal 915/1915 / KPN kanaal 1036 / T-Mobile. kanaal 2064

 

ZAOTERDAG 13 FIBBERWARIE 2021 | 12.00-13.00 OOR | RTV MAASTRICHT Radio

(Eigen productie RTV Maastricht en Joonk Veldeke (Veldeke Krink Mestreech))

De Mestreechter Vastelaovend Kinder Tóp 11

Joonk Veldeke maakt voor de eerste keer De Mestreechter Vastelaovend Kinder Tóp 11.
Tijdens 'n uur durende radio-uitzending -die ook op de stream te volgen is- wordt de tóp 11 gepresenteerd. 

 

MAANDAG 15 FEBRUARI 2021 | 09.00-19.00 UUR | RTV MAASTRICHT Radio

de Mestreechter Vastelaovends Top 111

(Eigen productie RTV Maastricht.)

RTV Maastricht maakt voor het eerst een Mestreechter Vastelaovends Top 111. Tijdens een tien uur durende radio-uitzending die ook op TV te volgen is wordt de top 111 gepresenteerd. Verschillende programmamakers, DJ’s, artiesten en gasten maken hun opwachting. Stemmen kan binnenkort op dit formulier.

 

VASTELAOVENDSZOONDAG, -MAONDAG EN DINSDAG | RTV MAASTRICHT Radio

Vastelaovendsmeziek

RTV Maastricht radio verzorgt ook dit jaar weer 3 dagen non-stop echte Vastelaovendsmeziek van Maastrichtse bodem in Radio De Boonte Störm.

 

VRIJDAG 5 FEBRUARI 2021 | 19.11 UUR | LIVE-STREAM

de Groete Mestreechter Vastelaovendsquiz

Wat wètste vaan Vastelaovend? Väöl of bekans niks?
't Maak neet oet 😃. De kins zoewiezoe mèt doen aon euze Vastelaovendsquiz.

Dus zörg totste vriedag aonstaonde um 19.11 oor veerdeg zits mèt get lekkers in 't glaas en get te knawelle debij. En ammezeer d'ch 'n oor!
Aonmelle hoof neet en mèt doen is gans veur niks! Eve veur 19.11 oor goon v'r live via Facebook en huurste mie wieste de vraoge kins beantwoorde.
Trök te kieke op: https://fb.watch/3tl2ORWCRX/
Vraoge en antwoorde zien hei te vinde.

 

MÈT DOEN

Demasqué Mestreech-app

Demasqué Maastricht is een app, rondleiding en beleving ineen. Ontdek de stad aan de hand van de app. Alleen of met je beste carnavalsvrienden. Je moet vragen beantwoorden om zo het carnavalshart van de stad te ontdekken. Soms krijg je hulp van een oud-Stadsprins, soms moet je al zingend het antwoord ontdekken. Haal je de meeste punten en ontdek je de traditie waar Maastricht zo trots op is?

Voor meer info klik hier.

 

Veer zien Vastelaovend

Het motto voor de Vastelaovend 2021 ‘Veer zien Vastelaovend’ gaan we voor toekomstige doeleinden uitwerken tot een beeldmerk in rood, geel en greun. De letters gaan we inkleuren aan de hand van foto’s van Maastrichtenaren in hun favoriete pekske. Klik voor meer informatie hoe je jouw foto kunt insturen.

Voor meer informatie, klik hier.

 

Kinder Verseerwedstrijd

Voor kinderen t/m 12 jaar organiseren we een Keender Verseerwedstrijd. Gebruik een van de kleurplaten of maak zelf een mooie tekening/kunstwerkje en stuur een foto in om mee te doen. Vermeld je naam, je leeftijd en het telefoonnummer van een van je ouders/verzorgers.
Inleveren kan ook bij Dansschool Bernaards op de Brusselsestraat.
Uit alle inzendingen kiezen we een aantal winnaars die we bekend maken tijdens TV de Boonte Störm op Vastelaovendszoondag. (Insturen voor 9 februari).

klik hier voor meer informatie

Bekijk hier de inzendingen

 

Thoes Verseerwedstrijd

In samenwerking met de SMV en de Keemeleers organiseren we een Thoes Verseerwedstrijd. Versier je voorruit, voortuin of misschien zelfs je straat. Stuur de meest tot de verbeelding sprekende foto in en misschien kom je terecht in de top 22 waaruit we een aantal winnaars kiezen. De top 22 wordt gepubliceerd op 12 februari en de winnaars tijdens TV de Boonte Störm op Vastelaovendszoondag. (Insturen voor 9 februari).

klik hier voor meer informatie

Bekijk hier de inzendingen

 

Mestreechs Vastelaovendspakket <UITVERKOCHT>

We hebben een leuk Mestreechs Vastelaovendspakket samengesteld dat voor € 22,- verkrijgbaar is bij de deelnemende SMV-leden en de Keemeleers. Het pakket bevat iets om te eten, te verzamelen, te versieren en te doen. Met de aankoop van een pakket steun de betreffende vereniging en maak je het mogelijk dat 222 gezinnen die het financieel minder hebben een pakket gratis krijgen.

Voor meer informatie kijk bij bestellen en aanmelden.

 

TV de Boonte Störm

Je kunt voor TV de Boonte Störm op Vastelaovendszoondag een liedje, voordracht, dansje of iets anders inzenden. Je doet dit door met je telefoon een filmpje op te nemen (max. 1.11 minuten) en in te sturen. De leukste fimpjes worden in de uitzending verwerkt.

klik hier voor meer informatie

 

Wilt u de Mestreechter Vastelaovend steunen?

de Steunpilere-plaquette veur € 66,66                       

De Steunpilere-plaquette is de oudste financiële actie van de Tempeleers. Voor € 66,66 koop je een prachtige plaquette en steun je de Mestreechter Vastelaovend. Leuk om te verzamelen. Het thema van de plaquette is ’t Look in de Stadsmuur en uitgewerkt in een schilderij door Famke Rousseau.

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Veiling vaan ‘t Steunpilere- sjèlderij vaanaof € 222,22                     

Het schilderij van Famke Rousseau met als thema ’t Look wordt online geveild. Je kunt bieden vanaf € 222,22. Klik voor meer informatie, de spelregels en het uitbrengen van het bod. In TV de Boonte Störm op Vastelaovendszoondag wordt bekend gemaakt wie het hoogste bod heeft uitgebracht.
De veiling in gesloten. Het hoogste bod is €1670,-.
Bedankt voor het bieden voor de Mestreechter Vastelaovend!

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

 

Het programma voor de Vastelaovend 2021 is mede mogelijk gemaakt door:

de Sosjeteit veur Medaajes & Sjariteit, 't Elisabeth Strouven Fonds
de adverteerders in ‘d’n Tempeleer’, de Steunpilere, de Vastelaovendsvrundsjes,
en alle andere begunstigers van de Tempeleers!

Terug naar overzicht