Nieuws

Gezocht: Zienen Hoege Zjubilei Hoeglöstegheid vaan Groet Mestreech

17 september 2022

In een tijd waarin de banen voor het oprapen lijken te liggen, plaatsen ook de Tempeleers een vacature. Echter niet zomaar eentje: de stadscarnavalsvereniging gaat weer op zoek naar De Groeten Oonbekinde. Dit jaar is dat extra bijzonder, want de Tempeleers bestaan maar liefst 7x11 jaar (+100 jaar Momus). De uitgelezen kandidaat zal dan ook de geschiedenis ingaan als Zienen Hoege Zjubilei Hoeglöstegheid vaan Groet Mestreech.


Voor een hopelijk volledig vastelaovendsseizoen wordt diegene gezocht die met belump en vaste hand het ‘vastelaovendvierend volk vaan Mestreech’ voor kan gaan. De kandidaat moet het vastelaovendsbloed in de aderen hebben, over sterke sociale vaardigheden en Mestreechter geis beschikken, heer en meester te zijn in het Maastrichts dialect en uiteraard kunnen fungeren als boegbeeld voor het volk bij activiteiten met de lach en de traon.

Zoals gebruikelijk is het niet de bedoeling dat kandidaten zelf reageren. Het volk kan kandidaten voordragen die zij geschikt achten voor de mooiste tijdelijke job van Maastricht. Aanmelden kan voor 1 november 2022 via het aanmeldingsformulier op de website van de Tempeleers.

Oetbelder Armand Peereboom rekent ook dit jaar weer op veel aanmeldingen. “Het mooie aan het prinsschap is dat het volk een grote stem heeft. Daarvoor moeten wij wel weten wie de Maastrichtenaren geschikt achten voor het stadsprinsschap. Hoe meer kandidaten, hoe meer keuze wij hebben in onze zoektocht. Dus twijfel niet, en schrijf. De vacature is immers uiterst populair.”

Het formulier kunt u hier downloaden.

Terug naar overzicht