Nieuws

Evenementen Tempeleers terug van weggeweest én in nieuw jasje

17 januari 2023 Image

Na twee coronajaren zijn de evenementen van stadscarnavalsvereniging De Tempeleers op weg naar Vastelaovend 2023 terug van weggeweest. De Tempeleers pakken hun programma als vanouds op, met een aantal blikvangers vanaf het uitroepen van de Stadsprins op zondag 22 januari.


Prinsebal

Zo is het Prinsebal dit jaar, na een aantal jaar op een andere locatie, terug in het MECC.
Na de ‘zwajeuzen entree’ van oud-Stadsprinsen en Zienen Hoegen Hoeglöstegheid in een groots opgezet decor wordt er, zoals dat bij een echt bal hoort, eerst gewalst op de klanken van ’t Mestreechs Vastelaovendsorkes en daarna gefeest met coverband Round About Now, Erwin en dj Marvin. Dat gebeurt op zaterdag 4 februari vanaf 19.11 uur. Het Prinsebal is toegankelijk voor iedereen, kaarten kosten 37,50 euro. Bijzonder is dat Roel Akkermans, Stadsprins van 2022, een belangrijke rol speelt in het initiatief om het galafeest in een nieuw jasje te gieten. Woordvoerder Armand Peereboom van de Tempeleers: “Oud-Stadsprinsen zorgen regelmatig voor een nieuw sausje over een evenement. Nu Roel, vorig jaar heeft Luc van Lijf (Luc II in 2020) een terugblik met oud-Stadsprinsen via RTV Maastricht mee opgezet en zelf heb ik mogen bijdragen aan de nieuwe opzet van de Daag vaan ’t Zate Hermenieke op carnavalsdinsdag.”

Kaffee de Zeuten Inval

Ook Kaffee de Zeuten Inval krijgt een andere opzet. Vanzelfsprekend blijven de humor en de muziek zoals vanouds de boventoon voeren, maar het thema ‘Danse op ’t Plein’ verraadt al dat de voetjes meer van de vloer gaan. Het aantal zitplaatsen op zaterdag 28 januari (aanvang 20.11 uur) is minder, de statafel krijgt de overhand in Complex (voorheen de Platte Zaol). Armand Peereboom: “We kijken constant waar we moeten vernieuwen en wat we vooral moeten behouden. De Zeuten Inval is al jaren een succes, met deze nieuwe invulling gaan we er nog iets meer schwung in brengen.” Als gebruikelijk kent de Zeuten Inval ook weer een seniorenmatinée op vrijdag 27 januari (aanvang 12.11 uur) met meer dan genoeg zitplaatsen voor de aanwezigen.

 

’t Groet Kinderfies

Het doorgeven van de Vastelaovend aan nieuwe generaties is één van de doelen van de Tempeleers. Vandaar dat ook ’t Groet Kinderfies weer prominent op de agenda staat. Op zondag 29 januari vanaf 13.11 uur is Complex (voorheen de Platte Zaol) voor de kinderen, en hun ouders natuurlijk. “Knutselen, schminken, een workshop door de Kachelpiepers, een playbackshow en veel dansen en zingen”, zegt Armand Peereboom. “Zodat ook onze jongste vierders goed in de juiste stemming komen.” Uiteraard brengen de Stadsprins en het jäögprinsepaar ook een bezoek aan het kinderfeest.

Kaarten voor bovenstaande evenementen zijn hier te bestellen.

En hier zijn ook de overige evenementen voorafgaand aan de Vastelaovend te vinden.

Terug naar overzicht