Nieuws

‘Dit heet niks um ’t lief’ titel nieuwe Revue aon de Maos

21 april 2023 Revue Aon De Maos

‘Dit heet niks um ’t lief’ wordt de titel van de nieuwe Revue aon de Maos. Op 7 en 8 februari 2024 vindt de tweede editie van deze Mestreechter vastelaovendsrevue plaats in het Theater aan het Vrijthof.

Afgelopen jaar was het Theater voor het eerst decor voor de Revue aon de Maos. Het carnavaleske spektakelstuk werd alom positief ontvangen in de stad. Vandaar dat er ook geen enkele twijfel was over een tweede editie, zegt Jean Boelen, voorzitter van de organiserende stichting Revue aon de Maos. “Onze intentie was een nieuwe traditie neer te zetten die Maastricht opwarmt voor de vastelaovend. Ik denk dat we daar in februari 2023 goed in geslaagd zijn. Maastricht heeft weer een Revue zoals de stad die jarenlang gehad heeft, en daar zijn we trots op.”

Regisseur Peter Noten is eveneens verheugd dat de Revue een vervolg krijgt: “Afgelopen februari ‘sjöddelde’ het theater twee avonden lang op haar grondvesten van het lachen. Dat werkte heel aanstekelijk. Met de Revue willen we de bezoekers een carnavaleske lachspiegel voorhouden. Immers, de vastelaovend is bij uitstek de tijd om zaken te relativeren en de betrekkelijkheid van dingen in te zien. Dan kom je heel vaak tot de conclusie: ‘Dat heet niks um ’t lief’. Anders dan de titel doet vermoeden, heeft de nieuwe Revue wel degelijk ‘get um ’t lief’. Het wordt een wervelende show vol hilarische sketches, opzwepende dans en heerlijke Mestreechter vastelaovendsleedsjes”. 

De combinatie van humor, muziek en dans bleek een succesvol recept, weet Jean Boelen. “Het zijn ook ankerpunten in onze vastelaovend. Met dank aan onze sponsoren, alle vrijwilligers, de spelers op de bühne en niet te vergeten het publiek hebben we iets moois neergezet. Dat willen we komend jaar evenaren.” De kaartverkoop van de Revue start op maandag  24 april om 17.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.theateraanhetvrijthof.nl

De stichting Revue aon de Maos staat ook komend jaar garant voor de organisatie, de regie is in handen van Peter Noten. Revue aon de Maos wordt mede mogelijk gemaakt door de Mestreechter Brandslang. 

Terug naar overzicht