Carnaval

Carnavalsvierder 2015

2015 Vastelaovendsvierder

De Mestreechter beeldegróp

Het begon allemaal met de Komedie groep " Stareleech". Berthie speelde daar de rol als Mooswief. Een rol die haar op het lijf was geschreven. Ze probeerde vanuit de komedie groep mensen te mobiliseren om deel te nemen aan de Grote Optocht op zondag en de Familie optocht op maandag.
Ze vond weinig animo en dus ging ze op zoek in haar eigen familie en kennissen kring.

Ze wilde graag op stap met Vastelaovend. Een feest dat haar aan het hart gaat. Haar Harrie vind het wel een leuk feest, maar vieren, dat deed hij niet. Berthie maakte Harrie gek over haar idee. Hij kwam er niet onderuit. Hij moest ook meedoen. Ook Els en Ine werden ingeschakeld. Samen begonnen ze aan hun creatie. De naaimachine werd van zolder gehaald en Els was al aan de slag gegaan. En zo creëerden ze de mooie pakjes in grijs en zwart. Ook de pruiken en bijbehorende snorren werden zorgvuldig uitgezocht. Harrie was volledig om! Zo kwamen de bekende Maastrichtenaren van weleer weer tot leven. De creaties werden elke keer beter.

De één riep: " Hou de Geis erin". Of "“Iech maak miech drök, iech wèl nao de Vriefhof trök”. Iemand anders zei “Wat weurt mèt miech gedoon? Wèl op de Merret blieve stoon”. En “Hawt miech sjoen, meh dat mote veer same doen!”

Maar de sokkel op de rug zoals bij Minckeleers was toch geen succes en lastig om van cafe naar cafe te gaan.
Els als leeuw van de Perroen had ook veel uit te leggen aan de kijkers langs de route.

Al gauw plakte ze een snor op en Fons Olderdissen werd toegevoegd aan de groep. Sindsdien niet meer weg te denken uit de optocht. Elk jaar is ontmoeten ze elkaar in Aajd Caberg, waar ze zich gezamenlijk schminken. Hierbij mogen volgens de jaarlijkse traditie een lekker stuke huidvlees en een pilsje en eelske niet ontbreken. Van daaruit vertrekken ze met privéchauffeur Leo richting Wiek naar de opstelplaats. Naar later weer thuis gekomen te zijn wordt onder een lekker " gleeske" de dag doorgenomen om al gauw tot de ontdekking te komen dat : Minckelers zijn vlam onderweg vergeten is en Olterdisse zijn fles sjrobbeleer leeg gedronken heeft, ‘t Mooswief haar korf gestolen en leeggegeten is! Alles is gelukkig weer goed gekomen en ze hebben veel plezier gehad! Tot in China krijgen ze ieder jaar weer veel leuke reacties en ontmoeten ze ontzettend veel leuke mensen. Zij hopen dit jaar weer voor de de 10e keer samen op weg te gaan als de gezondheid het toelaat.

De Vastelaovendsvierder 2015 zijn:
De Mestreechter beeldegróp: Els van Hest, Ien Bokmans-Vermeulen, Berthie Nievergeld-Vermeulen en Harie Nievergeld